عده edde

یکی از مسائل مهمی که خانمها پس از اتمام دوره متعه یا پس از طلاق یا پس از فوت شوهر، برای ازدواج مجدد مراعات میکنند، یک مدت زمانی بنام عده edde هست که بسته به نوع آن فرق دارد.

چون بحث این بلاگ در مورد متعه هست، عدّه متعه رو بررسی میکنیم:

  • اگر خانمی یائسه باشد یا خدای ناکرده مرتکب زنا شده باشد، یا خانمی متعه کرده باشد اما دخولی صورت نگرفته باشد (مثلا صرفا دوستی و بیرون رفتن یا... بدون دخول) عدّه ندارد.
  • اگر خانمی در سن حیض باشد اما حیض نبیند، عده او 45 روز هست
    (عدّه عقد دائم برای اینگونه خانمها 2 برابره = 90 روز)
  • اگر خانمی شوهرش فوت کنه، باید 4ماه و 10روز عدّه نگهداره.
  • در سایر موارد (یعنی متعه مدخوله ای که در سن حیض هست و حائض هم میشود) بنابر مشهور، عدّه برابر با سپری شدن 2 حیض کامل است (در عقد دائم، سپری شدن 3 طـــــُــهر است) البته آیة الله شبیری حسینی زنجانی و آیة الله سید صادق شیرازی استثنائا در این مساله، یک حیض کامل را هم کافی میدانند. منظور از حیض کامل هم این است که، اتمام مدت یا بخشش مدت، قبل از حیض رخ دهد نه در حین دوره عادت ماهانه.

______________________________________
پی‌نوشت ها:

  1. چیزی که در حکم دخول باشد نیز مانند دخول میتواند عده ایجاد کند، مثلا ورود منی
  2. در زمان عده محدودیت فقط برای زن نیست بلکه مرد نیز محدودیتهایی دارد مثلا نمیتواند در آن زمان ازدواج کند با خواهر زنی که متعه اش تمام شده و الان در عده است!
  3. اگر خانم و آقایی ازدواج کردند و خانم، برای جدایی قبلی هنوز عدّه ای بر گردنش باشد، عقد باطل است. اگر علم هم به این داشته اند و با این وجود عقد کرده اند، علاوه بر بطلان عقد، بر یکدیگر حرام ابدی میشوند.
  4. در موقع خواندن عقد موقت لازم نیست آقای مربوطه از خانم در مورد در عدّه نبودن تحقیق کند.
  5. لازم بذکر است که نظرات فقهی فوق بیشتر بر اساس آیات عظام، سید سیستانی و آقای وحید بود و خانمهایی که مبتلا به این مساله هستند میتوانند به مرجع خود مراجعه کنند.
  6. در مورد علت و فلسفه نگه داشتن عدّه برای خانمها هم باید عرض شود که:
    عمل به دستورات دین تعبدی هستند فلسفه احکام آنها در آخرت معلوم میشود مگر آن مقداری که معصومین بیان کرده اند.
    و باقی احتمالها و پاسخهایی که به فلسفه احکام داده میشود تنها تیریست در تاریکی = رجما بالغیب
    مثلا در مورد همین عدّه، برخی گفتند که برای اطمینان از حامله نبودن زن است که در زمان حاضر و با وجود دستگاه ها و تکنیکهای پیشرفته پزشکی، لزومی به این همه انتظار نیست! افراد دیگری گفتند که برای قطع تعلقات زن از مرد اول و آمادگی برای پیوستن به فرد دیگر است! که این هم با مواردی که زن و مرد با نفرت از هم جدا میشوند در تناقض است و... و در یک کلام باید به این افراد گفت که زیاد به مغزشون فشار نیاورند. (ظاهرا روایتی نقل شده که ان دین الله لا یصاب بالعقول!)
  7. نظر آقای حکیم و فیاض در مورد عدّه، اینجا اضافه شد.
  8. سوالات مفیدی در تتمه این بحث: چــنــد ســوال تــخــصــصــی دربــاره عـّـده
17 سال پیش نگاشته شده

درباره این وبلاگ

هدف اصلی این وبلاگ که در بین روزنوشته‌هایم مورد توجه بنده بوده؛ بیان مسائل نظری و خبرهای پیرامون «ازدواج موقت» است.

لازم می‌دانم اعلام کنم که نویسنده این وبلاگ هیچ فرد یا موسسه‌ای را در هیچ‌جای ایران برای یافتن همسر موقت سراغ ندارد و فعالیت همسریابی (موقت و دائم) هدف این وبلاگ نیست.

بیشتر...

برای مشاهده نسخه کوچک و مخصوص موبایل این سایت، کافی است آدرس manmote.com را در موبایل خود وارد کنید.

برای اطلاع از مطالب جدید وبلاگ، ما به شما feed (یا همان rss) را پیشنهاد می‌کنیم. اگر نمی‌دانید فید چیست، اینجا را کلیک کنید

Post RSS feed

روش دیگر که مخصوص پیرمردها! میباشد، دریافت متن مطالب جدید در ایمیل شماست. بدین منظور، ایمیل خود را وارد کنید


برای تازه واردین

چند مطلب مهم

بخش نظرات غیر فعال است
در صورتی که فرمایش خاصی دارید، از فرم ارتباط با ما استفاده نمایید







فارغ التحصیل دانشگاه هستم و توفیق طلبگی رسمی را نداشته‌ام. در این سایت علاوه بر نوشته های روزانه در موضوعات مختلف، سعی بر این بوده که بیشتر به مطالب و اخبار مرتبط با ازدواج موقت پرداخته شود.

در زمینه احکام و روایات مربوطه علاوه بر مطالعات شخصی، از راهنمایی‌های دوستانی فاضل نیز استفاده کرده‌ام که از همه آنها تشکر می‌کنم.

باز هم لازم می‌دانم که اعلام کنم هدف هم ابلاغ صحیح مطالب مربوط به ازدواج موقت است نه ترویج عملی و رساندن افراد به هم.

اگر در زمینه این هدف می‌توانید به بنده کمک کنید یا سوالی در این باره دارید که با جستجو در مطالب وبلاگ نتوانستید پاسخ آن را پیدا کنید، می‌توانید از طریق آدرس الکترونیکی manmotecom در جیمیل با ما ارتباط برقرار کنید یا از طریق فرم زیر:

نام شریف شما

آدرس الکترونیکی (جهت دریافت پاسخ)

فرمایش شما