سیستم عامل اندروید، یکی از توزیعهای سیستمعامل لینوکس است که توسط گوگل معرفی شد و امروزه در موبایلها، تبلتها و تلویزیونها استفاده میشود. در این مطلب چند نرمافزار (یا به قول اندرویدیها؛ اپ!) معرفی میکنم که به نظر شخصی من جالب و خوب بودهاند.
1. برای کتابخوانها
قالب pdf از متداولترین قالب کتابهای الکترونیکی است که برای مشاهده آن معمولا از نرمافزار ادوبریدر استفاده میشود. CoolReader هم یکی از بهترین نرمافزارهای اندرویدی برای خواندن سایر کتابهای الکترونیکی است. این اپ قالبهای epub, fb2, txt, doc, rtf, html, chm, tcr, pdb, pml را برای شما نمایش میدهد.
2. فضای رایگان برای فایلهای شخصی
کسانی که دنبال فضاهای رایگان برای اشتراک گذاری میگردند، میتوانند از اپ 4shared.com یا فیسبوک و ... استفاده نمایند اما کسانی که دنبال فضای خصوصیتری برای فایلهای شخصی (مثلا تصاویر) میگردند؛ ubuntu one یا dropBox دو تا از بهترین گزینهها برای آنهاست.
3. عاشقان دکه روزنامهفروشی!
خواندن خبر از سایتهای خبری، خوب است اما روزنامه هم لطف خود را دارد. خصوصا صفحه اولش!
با یک نگاه به صفحه اول روزنامهها میتوان مطلع شد که مهمترین رخدادهای کشور چه بوده. jaaar نام سرویسی است که هم از طریق سایتش و هم از طریق app ی که ارائه داده، قابل استفاده است. کیفیت مطلوب و ایده زیبای این سایت موجب شد تا این سایت در جشنواره وب ایران، نه فقط در بخش موبایل و بخش اخبار مقام اول را کسب کند بلکه در بخش بهترین ایده سال هم مقام اول را به خود اختصاص دهد.
4. آنتی ویروس
اکثر شرکتهای امنیتی معروفی که برای کامپیوترها آنتیویروس ارائه دادهاند، برای سیستمعامل اندروید هم این کار را کردهاند. از جمله میتوان به Eset, Avast, avg, DrWeb, BitDefender اشاره کرد اما در این میان آنتیویروس LookOut شهرت بیشتری داشته و اینطور گفته میشود که نرمافزارهای فروشگاه اندروید گوگل هم جهت اطمینان با LookOut اسکن میشوند!
5. مشاهده، ویرایش، پشتیبانگیری از لیست تماس و پیامکها و ... در کامپیوتر شخصی
قبلا در این مطلب نرمافزار MyPhoneExplorer را معرفی کرده بودم که با کمک آن میتوانستید با لیست مخاطبین و تمامی پیامکهای گوشی سونی اریکسون خود، روی کامپیوتر کار کنید. مثلا بکآپ (پشتیبان) بگیرید. از طریق کامپیوتر پیامک خود را تایپ و ارسال کنید و ...
سازنده MyPhoneExplorer این اپ را هم برای سیستمعامل اندروید داده که در صورت نصب آن اپ روی وسیله خود، میتوانید از طریق این نرمافزار بر روی کامپیوتر خود، کارهای مذکور را انجام دهید.
6. دانلود نرمافزارهای آندرویدی از درون یک اپ دیگر!
سایتهایی که اپهای رایگان و غیررایگان را معرفی و برای دانلود ارائه میکنند، اغلب خودشان یک اپ دارند که شما با نصب آنها میتوانید در صدها اپ موجود در این سایتها به گشت و گذار بپردازید. بازار، مایکت و ایراناپ سه نمونه ایرانی اینگونه سایتها هستند.
سخن پایانی: اندروید سیستمعاملی اپنسورس و دارای بیش از 30 هزار اپ است و در این مطلب تعداد معدودی از آنها را معرفی کردم. اپهای اوقاتشرعی، نجومی، تقویمی، صوتیتصویری، مهندسی، کاربردی، مالی و ... زیادی هست که میخواستم برخی را معرفی کنم اما فکر میکنم در همین حد برای یک مطلب وبلاگ کافی باشد و باقی آنها را در فرصتی دیگر یا در پاسخ نظرات عرض خواهم کرد.