مطلب فوق نتایج یک تحقیق خوب و دانشگاهی از آمریکاییهاست که در روزنامه کیهان! درج شده است.
در این تحقیق پس از برشمردن آثار ازدواج ناموفق و موفق بر وضعیت جسمانی و سلامت افراد، به برخی آثار اجتماعی و روحی ازدوا موفق نیز پرداخته است. بخشی از این مطلب:
تحقیقات نشان میدهد آقایان متأهل کمتر ریسک میکنند، کمتر به سراغ موضوعات خطرناک میروند و رفتار آنان محتاطانه تر و زندگی آنها منظمتر میشود و بهتر غذا میخورند. زنان متأهل هم کمتر به دکتر مراجعه میکنند، بیشتر مراقب خود هستند. زنان متأهل از حمایت روحی و روانی بزرگی برخوردارند. این در حالی است که مردان متأهل از حمایت اجتماعی بیشتری برخوردارند.
براساس تحقیقات، مردان متأهل سالمترند اما در زنان این مسئله به کیفیت ازدواج بستگی دارد. یعنی در صورتی ازدواج موجب بهبود سلامت زنان میشود که آنها از این ازدواج راضی و خشنود باشند. در این صورت سلامت قلب آنها بالا میرود، سبک زندگی در آنها بهتر میشود و بامشکلات عاطفی کمتری روبه رو میشوند. حتی این زنان اضافه وزن کمتری دارند، سطح کلسترول خون آنها پائین تر است و بیشتر ورزش میکنند.
این محققان نشان دادهاند که برای مردها، همسرشان حکم یک ستون حمایتی را دارد چون معمولا شبکه ارتباطی خانمها قویتر و گستردهتر است و به راحتی میتوانند از حمایتهای دیگران هم استفاده کنند. یکی از دلایل این امر آن است که خانمها نسبت به جنبههای منفی زندگی مشترک حساستر از آقایان هستند. دلیل دیگر این که خانمها بهتر از آقایان از همسرشان حمایت میکنند.