ماه رمضان کمتر حوصلهام به برنامهنویسی یا مطالعه میکشد. خوابیدن! و گوش دادن به قرآن و دیدن فیلم و فکر کردن بیشتر میچسبه.
بعضی فیلمهایی که در رمضان امسال مجبور شدم دانلود کنم و ببینم؛
A Taste of Iran: مستندی 4قسمتی از BBC هست که صادق صبا از ایران ساخته برای کسانی که میخوان با ایران آشنا بشن. در این مستند ایشون همهش مشغول خوردن غذاهای محلی هست! و تنها به پنج شهر ایران آن هم به صورت بسیار جزئی پرداخته که مایه آبروریزی مستندهای BBC هست.
OngBak3 2010 و SALT 2010 و The Expendables 2010: سه فیلم اکشن و بیمحتوا که ارزش دیدن نداشت.
Inception 2010: فیلم خوبی بود و برای من یادآوریکننده معاد و جهان آخرت بود.
جالب است بدانید که این فیلم چهارمین فیلم برتر سینمای جهان است.
در این فیلم علمیتخیلی، دستگاهی وجود داشت که میتونست چندنفر رو با هم در یک خواب وارد کنه. نقش اول این فیلم (دیکاپریو) مجبور بود برای نجات از زندان، وارد خواب وارث یک شرکت انرژی بشه و این ایده رو مثل یک ویروس در ذهنش بندازه که اون وارث، شرکت رو تفکیک و منحل کنه.
جالب این بود که وقتی یه نفر میخواست از دنیای خواب، هر طور شده خارج بشه، باید کشته میشد یا اینکه از جایی پرت میشد و ... (همونطور که واقعا هم وقتی این اتفاقات در خواب ماها میفته، یهو از خواب میپریم)
جریان دیکاپریو (استاد خواب!) هم این بود که؛ دیکاپریو و زنش با هم وارد یه خواب عمیق شده بودند. به دلیل اینکه در دنیای خواب، «زمان» مثل دنیای واقعی ما محدودیت نداره، 50 سال در دنیای خواب زندگی کرده بودند و وقتی به دنیای واقعی برگشته بودند، زنش این اعتقاد کرده بود که این دنیای واقعی که ما توش زندگی میکنیم هم واقعی نیست و با مرگ به دنیای واقعیتر منتقل میشیم. فلذا این خانم خودکشی کرد و شواهد رو طوری قبل مرگش چید که شوهرش (دیکاپریو) مجرم شناخته میشد (چرا که دوست داشت شوهرش هم زودتر بمیره و بره پیشش در دنیای واقعیتر!) فلذا دیکاپریو پیشنهاد یک سرمایهدار رو برای خلاصیش در ازاء تغییر فکر اون وارث شرکت انرژی پذیرفت و با بردن اون وارث به یک خواب سه مرحلهای به این هدف رسید. البته شاید این توضیح مختصر کمی مبهم باشه و بهتره فیلم رو حتما ببینید.
The Experiment 2010: این فیلم منو خیلی به فکر فرو برد که چقدر شرایط روی ما انسانها تاثیر میذاره.
یک آگهی در روزنامه درج شده بود که «به تعدادی سوژه! جهت آزمایش رفتاری به مدت 2 هفته نیازمندیم. هیچ تخصصی لازم نیست داشته باشید. هر روز 1000 دلار. امن و بدون خطر»
و تعدادی داوطلب شدند. 6 نفر از داوطلبین را مسئول زندان و بقیه را زندانی کردند! سپس با دوربینهایی تمامیحرکات و صحبتهای زندانیان را در روز و شب جهت تحقیق بر روی رفتار انسانها را زیر نظر گرفته بودند.
جالب بود که یکی از موقرترین این انسانها، یک سیاهپوست بود که پس از سرپرست زندان شدن، رفتارش به کلی تغییر کرد و ضدانسانیترین حرکات از او سر میزد. (البته این فرد سیاهپوست هم در پایان 14000 هزار دلار خود را گرفت!)
پس از پایان دوره، باور کردن القایی بودن شرایطی که در آن قرار گرفته بودند، برای همه افرد سخت بود.
هرچند تغییر انسانها در مدت چندروز، کمیغیرطبیعی است اما تغییر انسانها در طول چند ماه و یا سال در اثر تغییر شرایط محیطی و یا گرفتن ریاست، پدیدهای است که به وفور شاهد آن هستیم. پناه به خدا.