سه سوال وارده

سه سوال زیر در ایامی که در مشهد بودم وصول شده:

  1. آیا در ازدواج موقت میتوان مدت محرمیت را منوط به تعداد ساعات یا جلسه حضوری با هم قرار داد مثلا بیست جلسه (هر جلسه 5ساعت) واین مدت در عرض یک ماه یا بیشترصورت بگیرد؟
  2. سامان: من مطالب مفید شما را در مورد تقلید مطالعه کردم و از شما خواهشمندم که یه مرجع تقلید بهم معرفی کنید که آسون گیر باشه و امروزی. آیا آقای روحانی خوبه؟
  3. الف) در صورتیکه زن یک نفر فوت نماید ایا آن مرد میتواند مادر زن خود را متعه نماید؟ ب)در آن واحد هر مرد چند متعه میتواند داشته باشد؟

و اینک پاسخ آن که از زبان یکی از متخصصین:

  1. اگر مدت آن معلوم باشد (که دقیقا چه زمانی محرمیت خاتمه میابد و دو نفر مذکور به هم حرام میشوند) در اینصورت مانعی ندارد که در شرط ضمن عقد، طول مدت زمان تمتع و ارتباط داشتن را محدود به حد مورد توافق طرفین کرد.
  2. مطالب قبل در باب تقلید کافی است اما باز هم تکرار میکنم که؛ شما برای چی میخواید آسونگیر باشه؟ پیش خدا میتونید بگید فلانی چون آسون گرفت من از اون تقلید کردم؟
    میخوام خدمت شما دوست عزیز عرض کنم که «آسونگیری» معیار خوبی برای انتخاب مرجع نیست.
    اگر شما به این نتیجه رسیدید که مرجعی زنده و دارای دانش کافی رو ازش تقلید کنید، من بهتون آقای سیستانی رو پیشنهاد میدم که خیلی ها ایشون رو اعلم میدونن.
    خوشبختانه باید بگم که ایشون آسونگیر! هم هستند و کمتر مرجعی میتونید پیدا کنید که اینقدر کار رو راحت کرده باشه. البته لازم به ذکر است که اگر شما همین آقای سید سیستانی رو بخاطر آسونگیری انتخاب میکردید، دلیل قانع کننده ای برای این تقلیدتون پیش خدا نداشتید.
    در خصوص آقای روحانی هم عارضم که هر چند ایشون نسبت به خیلی ها دارای سواد وافری هستند و از دیر باز به عنوان مرجع مطرح بوده اند و رساله ایشان بتازگی! حق چاپ گرفته اما بدلیل نظر تخصصی ایشان در مورد موسیقی (که کلا حرام دانسته اند) احتمالا باعث عسر و حرج و به سختی افتادن شما میشه. البته این در صورتی هست که شما آقای روحانی رو برای سواد بالاش انتخاب کرده باشید نه آسونگیریش در مسائل نکاحیه!
  3. الف) خیر. مادر همسر موقت و مادر همسر دائم، ولو هیچ دخولی هم نباشد، به آن مرد محرم ابدی میشود. ب) شرعا محدودیتی ندارد. هرچند در عمل با افزایش آن ممکن است حق کسی پایمال شود و فرد دچار یک عمل حرام بشود.

پ.ن: بنظر شما منظور از این چیه؟ کارگر خانم بطور شبانه روزی!

17 سال پیش نگاشته شده

درباره این وبلاگ

هدف اصلی این وبلاگ که در بین روزنوشته‌هایم مورد توجه بنده بوده؛ بیان مسائل نظری و خبرهای پیرامون «ازدواج موقت» است.

لازم می‌دانم اعلام کنم که نویسنده این وبلاگ هیچ فرد یا موسسه‌ای را در هیچ‌جای ایران برای یافتن همسر موقت سراغ ندارد و فعالیت همسریابی (موقت و دائم) هدف این وبلاگ نیست.

بیشتر...

برای مشاهده نسخه کوچک و مخصوص موبایل این سایت، کافی است آدرس manmote.com را در موبایل خود وارد کنید.

برای اطلاع از مطالب جدید وبلاگ، ما به شما feed (یا همان rss) را پیشنهاد می‌کنیم. اگر نمی‌دانید فید چیست، اینجا را کلیک کنید

Post RSS feed

روش دیگر که مخصوص پیرمردها! میباشد، دریافت متن مطالب جدید در ایمیل شماست. بدین منظور، ایمیل خود را وارد کنید


مطالب مناسبتی

■ از سفر کربلا (1389/11/13)

برای تازه واردین

چند مطلب مهم

بخش نظرات غیر فعال است
در صورتی که فرمایش خاصی دارید، از فرم ارتباط با ما استفاده نمایید







فارغ التحصیل دانشگاه هستم و توفیق طلبگی رسمی را نداشته‌ام. در این سایت علاوه بر نوشته های روزانه در موضوعات مختلف، سعی بر این بوده که بیشتر به مطالب و اخبار مرتبط با ازدواج موقت پرداخته شود.

در زمینه احکام و روایات مربوطه علاوه بر مطالعات شخصی، از راهنمایی‌های دوستانی فاضل نیز استفاده کرده‌ام که از همه آنها تشکر می‌کنم.

باز هم لازم می‌دانم که اعلام کنم هدف هم ابلاغ صحیح مطالب مربوط به ازدواج موقت است نه ترویج عملی و رساندن افراد به هم.

اگر در زمینه این هدف می‌توانید به بنده کمک کنید یا سوالی در این باره دارید که با جستجو در مطالب وبلاگ نتوانستید پاسخ آن را پیدا کنید، می‌توانید از طریق آدرس الکترونیکی manmotecom در جیمیل با ما ارتباط برقرار کنید یا از طریق فرم زیر:

نام شریف شما

آدرس الکترونیکی (جهت دریافت پاسخ)

فرمایش شما